Hij groeit momenteel als kool en is duidelijk te herkennen aan zijn rode stengels en grote blad: de rabarber was vroeger overal te vinden, maar is nu nog maar mondjesmaat in de moestuinen te bewonderen. Kok Nel Schellekens uit Winterswijk breekt bij Omroep Gelderland een lans voor de zure groente.
“Rabarber is een van de eerste bladgroenten die opkomt na de winter. Het groeit overal”, zegt Nel. “Je houdt ervan of je houdt er niet van. De groente heeft een kenmerkende zure smaak, het kan eigenlijk niet zonder suiker.” Zorg wel dat je rabarber oogst voor Sint-Jan op 24 juni, want daarna kan het giftig zijn.
Zuur en zoet combinerenDe kok raakt niet uitgepraat over de voorjaarsgroente. “Rabarber is echt leuk, er zijn heel veel verschillende rassen rabarber. Er zijn natuurlijk de hele zure, maar er zijn ook zoete rabarbersoorten. Daarnaast kun je het mooi combineren met fruit. Aardbeien en rabarber is een …
Lees het gehele artikel
Bron: Dit is het perfecte moment voor deze vergeten groente met rode stengels en gigantische bladeren | welingelichtekringen