Van sardines tot makreel, vis heeft een groot aantal voordelen, variërend van omega-3-zuren tot eiwitten.De dietisten van Clevland Health wijzen de wegHeel gezond1. SardinesSardines bieden verschillende voordelen.”Sardines zijn een geweldige bron van omega-3-vetzuren, ze worden in het wild gevangen en zijn goedkoop.”Sardines leveren 2 gram hart-gezonde omega-3 vetzuren per portie van een ons en de laagste niveaus van kwik. Ze bevatten veel calcium en vitamine D , dus ze zijn ook goed voor de gezondheid van je botten.”Aangezien de kans groter is dat sardines duurzaam worden gevangen, zijn ze een veilige keuze voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven”, merkt dietist Zumpano op.2. HaringVette vis zoals haring levert ongeveer 1,5 gram omega-3 vetzuren per portie van een ons. Haring bevat ook meer omega-3-vetzuren dan zalm of tonijn. Ons lichaam kan die vetten niet zelf maken en heeft ze wel nodig.Haring bevat minder kwik dan andere omega-3-rijke vis, zoals tonijn, koningsmakreel, zwaardvis en …
Lees het gehele artikel
Bron: Drie vissen om vaak te eten, drie vissen om te mijden | welingelichtekringen