Vroeger was het elke dag gekookte aardappels, groente en vlees wat de pot schafte. Voor veel mensen is die liefde tegenwoordig aardig bekoeld, maar vooral bij gezinnen met jonge kinderen is de aardappel nog flink populair. Experts kennen hun pappenheimers en geven aardappeladvies.
Iedere dag koken voor een groot gezin is prijzig. Een flinke zak aardappels kopen, is dan de goedkoopste oplossing. Maar hoe kun je ze nu het beste prepareren? “Het goed bereiden van een aardappel begint al bij de inkoop”, zegt Paul Zonnenberg, eigenaar van restaurant Jacketz in Amsterdam, in het AD.
De aardappeleters”Nederland is aardappelland nummer één. Niet zozeer omdat we de meeste aardappelen eten, dat is Portugal, maar omdat wij vooral heel goed zijn in het ontwikkelen en telen van aardappels.” Het loont volgens de restauranteigenaar om eens langs de markt te gaan en te kijken welke soorten in het seizoen zijn.
Chef-kok Jimmy de Leeuw pleit ervoor dat mensen stoppen met aardappelen schillen. “Aardappels met schil zijn een stuk lekkerder. Zeker …
Lees het gehele artikel
Bron: Alles wat je wilt weten over aardappels: in koud of kokend water op het vuur? Met of zonder schil? | welingelichtekringen