Op de horecabeurs Horecava in de RAI Amsterdam hebben de uitvinders en snackbar-eigenaars Joop Weenk en Ria Dekker hoge ogen gegooid met hun infraroodpanelen die in de bakwanden van bestaande frituurpannen kunnen worden gemonteerd.
Het ondernemende stel liet 119 andere producten achter zich en won de Innovation Award 2023 Equipment & Services met hun infrarood-frituurpan, die tot 30 procent minder energie verbruikt dan traditionele pannen. Het product maakt een relatief goedkope en duurzame energietransitie mogelijk voor cafetaria’s die gebukt gaan onder de hoge energieprijzen.
“Het is zeker te betalen, want door juist de gaspan uit de bakwand te halen, laten we de rest van de bakwand zitten die vaak nog goed is en halen we alleen dat deel eruit dat vervangen moet worden”, zegt Weenk. Hij zegt de komende dagen nog heel …
Lees het gehele artikel
Bron: Extreem zuinige frituurpan met infrarood wint belangrijke innovatieprijs | welingelichtekringen