De frikandel is sinds jaar en dag het kroonjuweel van de snackcorner. Dat juist deze vette hap op dit moment moeilijk leverbaar is, valt de frituurbranche middenin alle ellende door stijgende frituurvet- en energieprijzen extra zwaar.
Frikandellenfabrikanten kunnen niet genoeg personeel vinden om aan de separatorvleesvraag te voldoen. Ook zouden er grondstoffen- en softwareproblemen aan de frikandellendroogte ten grondslag liggen. Accountmanager van horecagrossier Bidfood Roel Theelen is de wanhoop nabij: “Nu wordt het wel echt te gek. Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.”
De heilige drie-eenheid“Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafet …
Lees het gehele artikel
Bron: Frikandellentekort geselt snackbarsector: ‘Halsslagader van de cafetaria wordt afgesloten’ | welingelichtekringen