Handig om te weten voor ouders: kinderen die veel omega-3 vetzuren eten, zoals uit vette vis, hebben minder kans op bijziendheid. Boter en rood vlees drijven het risico dan weer juist op. Dit blijkt uit een onderzoek bij meer dan duizend schoolkinderen in Hongkong.De studie keek naar de eetgewoonten en ooggezondheid van kinderen tussen de 6 en 8 jaar. Van de 1.005 kinderen was al 27,5 procent bijziend; dat wil zeggen dat ze veraf dingen onscherp zien. Maar wie veel omega-3 binnenkreeg (vooral uit zalm, makreel of sardines), had betere oogmetingen en minder ernstige bijziendheid.Daarentegen: kinderen die veel verzadigde vetten aten (bijvoorbeeld boter, palmolie of rood vlees) scoorden slechter. Hun ogen lieten een hoger risico zien op bijziendheid.De wetenschappers bekwamen deze gegevens door de lengte …
Lees het gehele artikel
Bron: Kinderen die vaker deze voeding eten, hebben mogelijk gezondere ogen | welingelichtekringen